Timisoara reloaded

Despre Timisoara mi-a tot povestit Oana Maria (si voua, de altfel), entuziasmul ei convingandu-ma ca ar cam fi timpul sa o cunosc si personal. Asa se face ca, intr-unul dintre cele mai insorite weekend-uri de Octombrie, m-am trezit in urbea mult-laudata. Daca mi-a placut, intrebati? Placut este putin spus.

Timisoara

Mi-am dat seama ca city-break-ul nostru pe stil vestic 2.0. o sa fie memorabil inca de dinainte sa ajungem la destinatie. Pe cand ne faceam planul de bataie (bine, Oana Maria mai mult, trebuie sa recunosc), am aflat ca fix in perioada in care urma sa fim in Timisoara se vor intampla niste lucruri tare faine: ArtEncounters si Les Films de Cannes. O stiti pe aia cu “daca astepti un semn, asta este”? Ei bine, asa am perceput eu toate aceste potriveli. Dincolo de aceste evenimente de care am profitat la maxim, Timisoara m-a impresionat cu oamenii, locurile si… mancarurile ei.

Dintre locuri, vreau musai sa va povestesc despre Homemade. M-as muta acolo, serios. Decorul este desprins direct de pe Pinterest, atmosfera e chill, muzica placuta, mancarea delicioasa, lumina numai buna de poze. Bonus: carti pe ici, pe colo, si meniu cu avocado.

Homemade

Homemade1

Scart Loc Lejer (misto nume, nu?) mi-a adus aminte de copilarie. Am regasit aici toate posesiunile mele pretioase: bibelouri, mileuri, caiete de biologie, seturi de geometrie, viniluri, diapozitive si cate si mai cate. Si pentru un plus de autenticitate, daca mai era nevoie, de la bar poti sa iti cumperi pufuleti, eugenii si napolitane Danut. Au si o gradina cu hamace, careia ii sade bine in culorile toamnei, dar tind sa cred ca si pe timp de vara este o desfatare.

Scart - interior

Gradina Scart

Vinto este un gastro wine bar si, daca la partea de vinuri nu ma bag (desi experta zice ca e ce trebuie), la mancare pot sa confirm ca stau excelent. Papilele mele gustative au fost niste rasfatate sejurul asta.

Ii invidiez pe timisoreni ca pot manca omleta indiferent de ora la care se trezesc, gratie celor de la Neata Omlette Bistro. Aparent, in Bucuresti e o reala provocare sa gasesti pe cineva in stare sa amestece niste oua dupa o anumita ora.

Neata Omlette Bistro

Si daca tot v-am zis de Les Films de Cannes, haideti sa va zic si ce filme am vazut: The Square (castigatorul Palme d’Or din acest an) si Happy End. Daca va stiti fani ai filmelor de festival, va recomandam sa nu le ratati, mai ales ca The Square ruleaza zilele astea in cinematografe.

Les Films de Cannes

In ce priveste ArtEncounters, noi ne-am intalnit cu arta la casa Isho si, mai ales, la Muzeul de Transport Public “Corneliu Miklosi”, un spatiu cu totul aparte. Si la Muzeul de Arta, evident.

Muzeul Corneliu Miklosi

ArtEncounters la RATT

Cum va spuneam, nu merge cu “placutul” cand vine vorba de Timisoara. Sa nu va fie cu mirare, asadar, daca la anul va zambim tot de pe malul Begai. Pe curand!

Leave a Reply

Your email address will not be published.