Piccolo Mondo – o lume mica, dar delicioasa

Pana mai ieri, nu stiam ca sunt o asa mare fana a mancarii libaneze. De cand cu Piccolo Mondo insa, nu trece luna fara (cel putin) o portie de hummus si baba kanouj servita intr-un decor rupt parca din povestile cu Seherezada. Ce a inceput ca o curiozitate, a devenit un obicei.

Piccolo Mondo3

Astfel, eu si cu tata avem o traditie: in fiecare duminica, daca sunt in Bucuresti, luam pranzul impreuna. In ultima vreme, ne intoarcem tot mai des la Piccolo Mondo, unde avem parte de mancare buna, portii mari, servire amabila si rapida si atmosfera placuta. Unde mai pui si ca e foarte aproape de casa. Nu se intampla foarte des sa fiu pe aceasi lungime de unda culinara cu tatal meu, dar si cand se intampla…. Chiar si acum, in timp ce scriu aceste randuri, as manca si cu ochii o lipie calda, cum numai la ei gasesti, cu zacusca de vinete. Si niste ficatei de pui.

Piccolo Mondo1

Desi, dupa cum spuneam, nu sunt la prima vizita, inca am tendinta sa pozez tot – cand veti ajunge la ei, veti intelege de ce. Eu va las asa, doar cateva exemple, mai mult de teasing.

Piccolo Mondo2

  Piccolo Mondo5

Nu inteleg eu de unde pana unde numele de Piccolo Mondo (numai a restaurant libanez nu imi suna) – probabil ca exista o justificare in istoria lui de 24 ani – dar, nu e ca si cum acest lucru ii stirbeste din farmec. E o lume mica, intr-adevar, dar delicioasa. Parol!

Piccolo Mondo4

Leave a Reply

Your email address will not be published.