Maize – experiente culinare la superlativ

Drumul de la ferma pana la masa este pavat cu mancare delicioasa, lucru demonstrat cu brio de Maize from farm to table. Am descoperit aceasta oaza de prea bine intre paginile primului ghid Gault&Millau aparut in Romania si, curioase cum ne stiti, ne-am facut rezervare si ne-am dus sa ne convingem pe pielea noastra ca toate laudele sunt meritate. Asa ca acum putem sa va confirmam: sunt.

Maize4

Prima mare bila alba o primeste pentru faptul ca toate ingredientele provin de la ferme si producatori locali. Apoi, pregatirea preparatelor este un spectacol in sine, Maize mizand pe o bucatarie deschisa. Este fascinant sa ii urmaresti pe baieti cum isi fac treaba, cat de meticulosi sunt si ce bine se sincronizeaza. Parca alt gust are mancarea cand vezi cu cata grija si atentie la detalii este pregatita. Daca tot am amintit de baietii minune de aici, merita mentionat ca head chef la Maize este Alex Petricean, care face parte din echipa de research de la NOMA (declarat de 4 ori cel mai bun restaurant din lume).

Maize2

Maize3

Desi focusul este pe mancare, nici locul in sine nu arata rau. Ba din contra, am zice noi. Unde mai pui si ca are o mica terasa la balcon, de unde poti admira imprejurimile. Asa am aflat ca strada Paris se vede chiar frumos de la inaltimea etajului 3 – bine, nu ca s-ar vedea altfel de la nivelul solului, fiind una dintre acele zone cochete ale Bucurestiului.

Meniul este scurt si se schimba in functie de sezon, ceea ce inseamna un singur lucru: se cer mai multe vizite. Mancarurile sunt originale si, nu e nevoie, sper, sa mai accentuez, delicioase. E greu sa incadrezi Maize intr-o anumita categorie, dar daca e musai, vom spune, cum am vazut pe la altii, mai priceputi, ca aveam de-a face cu bucatarie romaneasca moderna. Noi am zice ca nu e gresit nici daca il trecem la categoria “fine dining”, mai ales daca tinem cont si de servirea ireprosabila. As aminti si de selectia de vinuri, dar cum nu sunt vreo cunoscatoare, va las sa le descoperiti singuri.

Maize5

Maize5

Una peste alta, Maize nu este un loc, este o experienta. Si inca una la superlativ.

Maize1

Leave a Reply

Your email address will not be published.