La majorat mereu te distrezi cel mai bine

Anul ăsta TIFF a împlinit 18 anișori și asta a fost prilej de mare strălucire, prospețime și avangardă, pe care noi le-am simțit foarte fidel la Cluj.

Am fost, ce-i drept și o gașcă de vreo 7 ștrengărițe și o fi fost și ăsta un motiv, însă știm noi că nu doar asta a fost. Și, pentru că deja avem ceva experiență cu festivalurile, știm că zilele încep cu un mic-dejun și o cafea bună și, best case scenario, cu un prosecco și am fost fidele acestui principiu.

Anul ăsta am descoperit și un loc nou, el fiind nou cu totul, pe numitul DoT – District of Toast, cu mic-dejunel bun, cafea pe măsură și coca-cola de casă.

Ne-am petrecut zilele și pe la cafeneaua Sisters, unde mereu era lume strălucitoare și serile tot pe-acolo, într-o atmosferă relaxată, proaspată și perfect veselă. Cumva, acolo lângă Casa TIFF, s-a conturat un cartier general al distracției de stradă, lucru pe care noi l-am apreciat și abordat intens.

La capitolul filme, noi am simțit această ediție ca fiind un best of pentru că am văzut niște filme absolut spectaculoase și foarte diverse.

Dintre ele, ne-a impresionat The River, un film din Kazahstan extrem de artistic și cu un pronunțat caracter uman și inițiatic. Și ne-a plăcut, peste măsură, Dolor y Gloria, în care Banderas a făcut un rol de excepție care pe noi ne-a impresionat până spre lacrimi.

Peste toate, deși neașteptat complet, am avut parte de o vreme excepțională, care ne-a plimbat pașii prin Cluj, între filme și cafele și mult râset colorat.

Cu promisiunea unui viitor TIFF, am plecat de la Cluj mai triste ca în anii trecuți, pentru că tare ne-ar fi plăcut să nu se termine.

Leave a Reply

Your email address will not be published.