Joben Bistro – jos palaria!

Daca ati crescut cu romanele lui Jules Verne, e musai sa va faceti drum pe la Joben Bistro. Dar chiar si daca nu, tot va recomand sa-i treceti pragul – sansele sa va fascineze acest loc sunt la fel de mari.

Fatada Joben

Eu m-as duce aici ca la muzeu: as plati pentru un tur ghidat si cateva ore de holbat la toate minunile expuse. Nu strica, ce-i drept, ca poti sa-ti incalzesti sufletul cu o supa sau sa iti rasfeti papilele cu un tiramisu – de gustibus, intrucat meniul este mult mai variat de atat. Sa o spun pe aia dreapta – si stele Michelin daca ar avea meniul, tot ar pali in fata decorului impresionant. Va las cateva poze, pentru exemplificare, dar tot mai bine va convingeti singuri.

Joben

Oglinda

De admirat si atentia la detalii: cred ca este primul local unde remarc tinuta angajatilor – barmanii au joben, iar cei care servesc la masa au sorturi din piele. Servetelele sunt negre, supele sunt aduse in castronele de alama (cred, nu sunt vreo cunoscatoare), asezate pe o bucata de lemn. Tiramisu vine intr-o prezentare pamanteana, dar cu un gust divin (aici chiar sunt cunoscatoare).

Supa Joben

Cafea Joben

Nici nu se putea altfel, avand in vedere ca Joben este tatal lor cand vine vorba despre curentul steampunk, definit de Wikipedia ca fiind un subgen al stiintifico-fantasticului si fictiunii speculative, care si-a insusit cu desavarsire utilizarea masinilor cu abur. Si daca ar fi sa ma rezum la un singur cuvant care sa descrie acest loc, fix asta ar fi: desavarsit. Cu Joben a inceput toata aceasta frumoasa nebunie – e drept, punctul de plecare a fost in Cluj. Iata insa ca locomotiva steampunk a ajuns si la Bucuresti, pe Strada Selari 16, promitand sa va poarte intr-o calatorie de neuitat. Atata doar, sa va ridicati palaria de pe jos la coborare.

Joben - locomotiva

Joben - interior

Joben - de sus

Joben - detaliu

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *