Hai Zdub [si] Zdob, “polobocul n-are dop”

Cand am scris in ‘Despre’ ca sunt o mare sustinatoare a traditiei, n-am mintit; iubesc traditionalul si folk-ul in muzica (ca e el folk, folk metal sau rock, folk pe beat sau alta variatie) si ii iubesc iremediabil pe baietii de la Zdob [si] Zdub. N-am trait, cu exceptia concertelor Rammstein, atata energie dinspre scena intr-un concert, e ca o transa care te face sa sari fara intrerupere cat tine concertul. 

Imi aduc aminte ca am avut parte de ei prima data in liceu cand am ascultat prima lor melodie in limba romana “Zdubii bateti tare” si mi s-a facut pielea de gaina instantaneu si am ascultat-o obsesiv o perioada; a ramas melodia mea preferata, dupa toate alea care au urmat si-mi plac mult.

I-am vazut si ascultat pe baieti recent la Arenele Romane, intr-un concert #dinBasarabia si imi amintesc, aproape automat, la inceput de concert, senzatia pe care o am mereu cand ii ascult, imi apare un zambet larg pe fata si ma cuprind o veselie si o stare de bine greu de explicat si-mi vine sa sar fara oprire. O fi si faptul ca-s din Moldova (chiar daca de dincoace de Prut) si-s sensibila cand vine vorba de unii stimuli.

z

Cert este ca nu i-as da pe nimic altceva; imi plac teribil sinceritatea si dragul cu care canta, impletirea ermetica de arhaic si nou, trairea incredibila pe care o transmit de pe scena, muzica lor si ei, sunt ceva perfect! Si astept cu mare nerabdare urmatoarea manifestare de hardcore moldovenesc.

2 thoughts on “Hai Zdub [si] Zdob, “polobocul n-are dop”

  1. Felicitari Oane!! Este ff util ce faceti voi si faceti frumos. Mie imi faloseste,
    va doresc sa colindati in continuare Bucurestiul nostru drag si dincolo de el, si sa ne povestiti in acordurile voastre despre ce credeti ca ne-ar placea si noua!

Leave a Reply

Your email address will not be published.