Gaura Dulce este chiar o carciuma, chiar la Brasov

Am descoperit Gaura Dulce acum vreo trei ani, intr-o sambata de iarna cu multa zapada, cand abia asteptam sa ajung intr-un loc uscat si cald si sa ma indop cu ceva bun.

L-am redescoperit recent, intr-o sambata de primavara, racoroasa si cu miros de ploaie in aer.

Gaura Dulce, pe langa povestea interesanta si binemeritata de birt respectabil si cu state vechi, este un loc unde am descoperit traditionalul reinventat, in cel mai potrivit mod cu putinta.

2

O spun cu sinceritate, imi place mult acolo, pluteste in aer o senzatie insistenta de familiar si asta se intampla si pentru ca se aude intr-un plan secund o selectie foarte pitoreasca de muzica sa-i spunem popular-traditionala si pe alocuri usoara. Dincolo de asta, decorul este unul colorat, de traditional reasezat; mancarea este teribil de gustoasa, ca cea pe care o mancam cu bunicii nostri din sufertas, vara la adunatul fanului si selectia de vinuri este una tare fina. 

3

Una peste alta, este un spatiu foarte potrivit pentru orice pranz sau seara, in oricare dintre anotimpuri in care se intampla sa te afli in Brasov; locul unde, vorba unui prieten drag, ‘de nevoie mananci si carne goala’. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.