Gastrobar, Deschis pentru visare si filme

S-au tot scris diverse articole despre Gastrobar, s-au si publicat diverse fotografii, devenite iconice pentru loc; chiar si asa cred ca ramane loc pentru o abordare personala. 

Este unul din locurile mele preferate in timpul verii, este acolo un vibe care te deschide la visare, care iti lasa o senzatie foarte placuta, lipita de piele si de suflet si minte. 

Ce-mi place mult acolo, dincolo de creativitatea, culoarea si detasarea excelent-prezente, este ca poti vedea filme joia, pe seara (este obligatorie rezervarea, pentru ca suntem multi doritori); am vazut ultima data scurtmetrajele premiate la Filmul de piatra in 2016 si mi-au placut mult.

Asta se intampla si pentru ca mi-este foarte atasata de suflet ideea de film proiectat in spatii mai putin conventionale, dar si pentru ca joia cred ca este ziua ideal-fatala, nici in week-end sa fii prea chill nici excesiv in cursul saptamanii sa fii prea in priza – in a carei seara sa vezi filme pe un acoperis anume.  

Imi place si varianta de vazut filmele stand pe paturica in fata ecranului, esti mai implicat in vazutul filmului (eventual cu un pahar de vin langa tine), dar si varianta statului la masa, mananci ceva (intre noi fie vorba ai de unde alege), bei un pahar cu ceva (si aici variantele sunt bunisor-multisoare), socializezi si vezi un film – works as well. 

Vad locul asta ca pe unul de stare, odata urcat pe acoperis – esti Deschis pentru visare intr-un context foarte imediat, pentru poezie intr-un loc unde poti manca si bea ceva-uri bune, pentru filme in realitate; am simtit asta de fiecare data cand am fost acolo, dar in special in ziua urmatoare, este o stare ce dureaza. 

Se intampla asta probabil si pentru ca este un spatiu Deschis, la propriu care te elibereaza de tot ce-i rau si te relaxeaza, dar cu siguranta are de-a face si cu tot ce se intampla bine acolo de la pufii de stat si iarba verde, la decor (inclusiv cu toate varfurile de case si turnurile pe care le poti vedea de-acolo) pana la mancare (pentru ca nu este situatie in care sa nu ma aduca in pacat un cartof prajit sau un vulcan cu inghetata) si bautura (de fiecare data mi se lipeste de maini un pahar de vin rosu si cate-o limonada plina de fructe si personalitate).

Acesta fiind spuse, Deschis la ce-i bun si frumos, cat e vara de lunga, hai la Gastrobar!

Leave a Reply

Your email address will not be published.