Conversii care au vazut Etna

Ne-am dorit dintotdeauna – de cand suntem impreuna (eu si sotul meu) – sa mergem in Sicilia in concediu. Nu ca ar fi la capul lumii, dar s-a intamplat sa mergem abia anul trecut.

Dar a meritat toata asteptarea – Sicilia e o destinatie ca-n filme – la propriu ca-n filme si pentru ca Nasul. Si pentru ca Nasul, am fost sa vedem oraselul in care s-a turnat scena casatoriei din Nasul 1 (Savoca) – de unde si pana unde privelistea e spectaculoasa si locul se simte autentic exact ca in film. Si pentru ca s-a starnit pofta, am revazut Nasul toate trei partile – in Sicilia, ca-n Sicilia.

Si tot pentru ca senzatia permanenta este de poveste si de lipsa de realitate, am facut o excursie la Etna – unde suprarealismul e la el acasa.

Mi-a fost greu sa acopar cu mintea realitatea de-acolo, muntii de lava de diferite varste, decorul de film de-a dreptul (nu degeaba si Stromboli e scena Mordor-ului din Stapanul Inelelor) – probabil ca muntii vulcanici sunt ideali pentru film.

Nici nu merita spus mai mult pentru ca trebuie vazut, simtit. Noua ne-a placut teribil, nu stiu, insa, ce sa spun despre tenisii mei; stiam ca o aveam sa mergem sa vedem Etna si m-am gandit eu ca un Converse n-are cum sa nu fie potrivit – n-a fost neadevarat, doar ca din floricelele Andy Warhol de un galben pal au ajuns niste sobolani mizerabili. Si m-am gandit, cu inima stransa, ca va fi sfarsitul lor. Dar am pus dusul pe ei si i-am recuperat. Traiasca apa calda cu presiune si civilizatia cu dus! Deci, aviz amatorilor, da Etna, poate nu Converse si daca da, sa fie cu dus de incredere!

 

2 thoughts on “Conversii care au vazut Etna

Leave a Reply

Your email address will not be published.