Conversii care au vazut Etna

Ne-am dorit dintotdeauna – de cand suntem impreuna (eu si sotul meu) – sa mergem in Sicilia in concediu. Nu ca ar fi la capul lumii, dar s-a intamplat sa mergem abia anul trecut.

Dar a meritat toata asteptarea – Sicilia e o destinatie ca-n filme – la propriu ca-n filme si pentru ca Nasul. Si pentru ca Nasul, am fost sa vedem oraselul in care s-a turnat scena casatoriei din Nasul 1 (Savoca) – de unde si pana unde privelistea e spectaculoasa si locul se simte autentic exact ca in film. Si pentru ca s-a starnit pofta, am revazut Nasul toate trei partile – in Sicilia, ca-n Sicilia.

Si tot pentru ca senzatia permanenta este de poveste si de lipsa de realitate, am facut o excursie la Etna – unde suprarealismul e la el acasa.

Mi-a fost greu sa acopar cu mintea realitatea de-acolo, muntii de lava de diferite varste, decorul de film de-a dreptul (nu degeaba si Stromboli e scena Mordor-ului din Stapanul Inelelor) – probabil ca muntii vulcanici sunt ideali pentru film.

Nici nu merita spus mai mult pentru ca trebuie vazut, simtit. Noua ne-a placut teribil, nu stiu, insa, ce sa spun despre tenisii mei; stiam ca o aveam sa mergem sa vedem Etna si m-am gandit eu ca un Converse n-are cum sa nu fie potrivit – n-a fost neadevarat, doar ca din floricelele Andy Warhol de un galben pal au ajuns niste sobolani mizerabili. Si m-am gandit, cu inima stransa, ca va fi sfarsitul lor. Dar am pus dusul pe ei si i-am recuperat. Traiasca apa calda cu presiune si civilizatia cu dus! Deci, aviz amatorilor, da Etna, poate nu Converse si daca da, sa fie cu dus de incredere!

 

Please follow and like us:

2 thoughts on “Conversii care au vazut Etna

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *