City break west style, Timisoara suprema

Pe cat ar suna de hipster, am hotarat, impreuna cu verisoara mea draguta (deja faimoasa in articolele mele) sa organizam un city break la Timisoara; am stat noi si ne-am tot gandit si fara ezitare am ales, suprema Timisoara. 

O spun din capul locului, a fost un city break pe cinste, cu tot ce trebuie – cafele ca fetele, brunch si lunch pline de stralucire, putina clubareala alternativa, plimbare in parc – o experienta complet exotica pentru mine, la pas prin oras si cu povesti frumoase impreuna.

 

Cumva neasteptata a fost manifestarea vremii, la mijloc de noiembrie, am avut parte de o vreme de toamna tarzie aproape poetica, perfecta pentru facut pasi. Si ne-am dat noi seama ca a fost meant to be, s-au aliniat astrele pentru o experienta de toate stelele.

Nu mi-am propus un articol de recomandare, dar aleg sa impartasesc ce am experimentat frumos si bine – un fel de ‘aviz amatorilor’. 

N-au fost multe cele programate, adica, in afara de avion si cateva sfaturi de pe ici de pe colo, doar cazarea a fost din timp aleasa (via Airbnb). Si uite asa, pe strada Tigrului, am stat la Garden House, unde am gasit un spatiu ca acasa, tare fain si cu un vibe excelent, cu o gradina cu pisici de toata frumusetea si, peste toate, cu o gazda tare primitoare si plina de informatii pretioase pentru noi – bine ca nu venisem cu multe informatii la noi pentru ca ar fi fost superfluu. 

4

Ne-am desprins cu greu de Garden House si de pisici, la o cafea lunga dimineata si dupa un trezit tarziu, reversul medaliei cand stai intr-un loc care ti-e pe plac; si acum, scriind, parca ne si vad acolo hilizindu-ne la cafea dimineata. 

Cum nu ne propusesem vreo experienta initiatic – insistent descoperitoare ci doar un city break de tinut minte, am pornit alene pe strazi, cu sfaturile gazdei noastre alaturi, dar si de capul nostru si am dat peste niste porti teribil de pline de personalitate, chiar am facut o colectie de fotografii, de revista (redau aici cateva, credit verisoare mele, featuring si in aceste fotografii). 

Ne-am plimbat si prin Parcul Rozelor si prin Parcul Copiilor, pentru ca le-am descoperit ca fiind insolite si foarte primitoare. 

2

Ne-am odihnit, bine spus odihnit, la un pranz de mare angajament,  intr-un loc foarte frumos – Homemade (pe buna dreptate “restaurant and more“); am gasit acolo (nu spun descoperit, pentru ca stiam de el de la gazda noastra) un spatiu foarte aparte amenajat, foarte primitor, cu o superba selectie de vinuri si mancare pe masura. 

Ne-am petrecut dupa-amiaza prin Piata Unirii si la o cafenea absolut minunata, despre care am scris intr-un alt articol – Mokum Cafe.

Nu puteam fara putina distractie de seara asa ca, tot din surse de incredere aflat, am mers la Aethernativ; n-am cuvinte – just loved it!

8

Am senzatia ca scriu un jurnal de bord; dupa o seara pe cinste si alt trezit tarziu, am incercat Neata Omlette Bistro, un loc unde am incercat omleta de tip bricolaj (alegi singur ingredientele de pe o lista) si un pahar de vin; sublim. 

Ne-am petrecut restul zilei pe la Green Cafehipster si bine amplasat si la un film pe care imi doream sa-l vad ‘Handmaiden‘, la Cinema City. Pe seara, cina in stil italian udata cu vin din plin la Locanda del Corso, centru si foarte bine.

Cu greu si cu o senzatie de melancolie prezenta inca dinainte sa plecam, am incheiat sejurul cu o plimbare prin centru si o oprire la Zai Apres Cafe – cafea buna, m-am simtit ca intr-o vitrina. 

Sigur, sunt atat de multe de spus despre Timisoara, dar intr-o incercare de a spune pe scurt – este un oras pe gustul meu, cu locuri si experiente de incercat care mai de care, dar, mai apasat decat toate, de simtit la cafea in centru si la bere alternativa; ma voi intoarce negresit.

Over and out. 

(pentru verisoara mea, cu drag)

5

3 thoughts on “City break west style, Timisoara suprema

Leave a Reply

Your email address will not be published.