Beans & Dots – cafeneaua oamenilor creativi

Judecand dupa pozele si check-in-urile de pe Instagram, s-ar parea ca anul asta se poarta bulinele si… cafelele. Asa se face ca, intr-o duminica lenesa de august, am ales sa ne adapostim de canicula in atmosfera primitoare de la Beans & Dots – o felie de Berlin in mijlocul Bucurestiului.
Beans & Dots3

La drept vorbind, am plecat de acasa cu gandul sa ajung la Apollo 111 Barul, pentru a admira expozitia de fotografii din Delta Dunarii “Noi aici suntem universali”. Cafeaua nu era neaparat in plan, dar nu am putut sa rezistam semnului care ne indruma spre Beans & Dots, situat doar cu cateva trepte mai sus. Asa ca dupa ce ne-am bucurat ochii cu fotografiile semnate de Ioana Cirlig si Marin Raica, ne-am rasfatat sufletul cu o cafea exclusiva de la The Barn, servita rece si fara zahar (o raritate absoluta pentru mine, intrucat eu obisnuiesc sa pun extrem de mult zahar si lapte in cafea). Ce-i drept, am garnisit-o cu o felie din cea mai buna tarta cu ciocolata si caramel – daca tin bine minte – pe care am mancat-o vreodata. Am ales-o strict pe criterii estetice – sunt o superficiala, stiu – dar foarte rar mi se intampla sa gresesc cand ma las condusa de instinct. Pana la urma, este suficient sa stiti ca e de la Sirop si ca este delicioasa. Si ca, daca aveti noroc, o puteti gasi la Beans & Dots.

Desert

Tot la Beans & Dots, pe langa cafea exclusiva, ceaiuri atent selectionate, beri artizanale si tot mai prezenta Fritz Kola, gasiti si reviste de arta, precum si obiecte de design. Plus cei mai cool oameni, aspect deloc de neglijat, ba chiar criteriu de baza in stabilirea ierarhiei preferintelor mele.

Alaturi, adica tot la parterul Palatului Universul – Apollo 111 este la subsol -, este si hub-ul Talent Garden (TAG), spatiu de co-working dedicat exclusiv industriilor creative. Asta asa, in treacat fie zis, fiindca imi place sa cred ca v-ati decis deja sa le treceti pragul.

Beans & Dots2

Beans & Dots1

Leave a Reply

Your email address will not be published.