Alouette – ciocarlia este bine mersi, la Unirii

Inevitabil, cand am auzit prima data despre Alouette, bistro-ul cochet din spatele hotelului Horoscop, mi-au venit in minte versurile despre ciocarlia cea dragalasa amenintata in permanenta cu jumulirea. Hai ca le stiti, alea cu “Alouette, gentille alouette/Alouette, je te plumerai”. Din fericire, nicio ciocarlie nu pare sa isi fi pierdut penajul pe la Alouette. Din contra, aici totul este viu, colorat si cu un puternic vibe de vacanta.

Alouette

De altfel, aerul de vacanta a fost primul lucru pe care l-am remarcat la Alouette – si este cu atat mai usor de sesizat cu cat prognoza meteo este mai nefavorabila. Pentru o infuzie de Mediterana, va recomand un mic dejun intarziat – dar nici prea intarziat, intrucat meniul de mic dejun este valabil doar pana la ora 12:00 (nu o sa inteleg niciodata de ce dupa o anumita ora nu mai poate fi facuta o omleta, dar asta este o alta discutie) – si nelipsita cafea, un pranz lenes stropit in vin (aveti de unde alege) sau un desert si un pahar de vorba, oricand. Si ca tot a venit vorba de desert, garantez pentru Lava Cake. E ce trebuie!

Despre Alouette am tot auzit vorbindu-se si nu mereu de bine. Din fericire, experienta mea a fost una extrem de placuta, cu potential de repetir. Ce-i drept, cu paste al forno si cafe latte e cam greu sa dai gres, dar nici complicele mele intr-ale aventurilor culinare nu s-au plans de alegerile facute. Si desi pozitionat fix in buricul targului, preturile sunt sub media celor practicate de obicei de bistro-uri.

In concluzie, cand vi se face dor de vacanta, o gasiti pe strada Bibescu Voda nr. 19.

Alouette 1

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.